Voor jou getest: het ultieme scheurijzer

En we hebben ook gelijk slecht nieuws voor wie er nog eentje wil.

Twee is ondergetekende’s favoriete nummer bij Bee Em Wee, dat wist je al. Met de M2 Competition trokken we al een keertje richting Nordschleife, nu beleefden we enkele dolle dagen met de Competition Sport. Met die ‘Sport’ er nog bij, wonen er 450 hitsige paarden onder de motorkap in de plaats van 410. Het koppel bleef met 550 Nm hetzelfde.

Hoe snel dat gaat? Op exact 4 seconden zit je op 100 km/u vanuit stilstand, de top is begrensd op 280 km/u.

Om al dat vermogen deftig op het asfalt te krijgen, staat de M2 Competition Sport op breed schoeisel: 245/35 R19 vooraan, 265/35 ZR19 achteraan. Al die power gaat naar de achterste wielen. Dat zorgt ervoor dat, als je bijvoorbeeld na het nemen van je vluchtheuvel in zijn twee vol op het gas gaat, ie even met zijn staart kwispelt.

Ons testexemplaar was uitgerust met optionele keramische remmen (8.050 euro), die hun werk uitstekend doen zonder vermoeid te worden. Al moet je ze wel eerst een beetje opwarmen vooraleer je het onderste paard uit de 3-liter zescilinder loslaat.

De CS kreeg niet alleen wat extra power, maar ook wat extra koolstofvezel. Zo zijn het dak, de motorkap en sommige delen in het interieur gemaakt van dit ultralicht materiaal. Maar omdat de CS ook wat verstevigingen aan het onderstel kreeg, bleef het gewicht hetzelfde al bij de Competition – zijnde 1650 kilogram.

De CS zou de ‘Groene Hel’ in acht seconden minder moeten doen dan de Competition. Zelf konden we dit jammer genoeg niet gaan testen, daarvoor mochten we ‘m niet lang genoeg rijden. Maar we hebben er wel wat andere leuke ritten mee gedaan. Gezwind en met hoge snelheid laat hij zich van bocht naar bocht knallen. Het stuur is precies zoals je dat van een sportieve BMW mag verwachten: heel erg direct en ontzettend communicatief. Zelfs bij hoge snelheid kan je als het ware de bochten tot op de centimeter nauwkeurig aansnijden. De DKG-automaat doet zijn werk uitstekend, maar wanneer je met de peddels achter het stuur schakelt, wordt die glimlach op je snoet nog groter.

Bovendien heeft de Competition Sport iets wat de Competition niet had: adaptieve dempers. Daarmee kan je ‘m lekker stroef laten veren wanneer je gaat scheuren, of in de meer comfortabele stand zetten wanneer je met vrouw en kids gaat cruisen.

Er hangt wel een stevig prijskaartje aan de Competition Sport: 96.500 euro. Ons testexemplaar had nog enkele opties, waardoor die prijs uitkwam op 111.000 euro.

Wie de pretraket in zijn garage wil, heeft echter pech. Er wordt slechts een beperkt aantal gemaakt, waarvan er 131 voor België en Luxemburg bestemd zijn. En die zijn allemaal al gereserveerd…

1

Image 1 of 10

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More