Zo, dat is duidelijk.

Het begon ergens midden vorige week ‘s avonds. We kregen video’s toegestuurd van enkele BV’s die aan hun leuter trokken alsof hun leven ervan afhing. Aanvankelijk hadden we zoiets van: ‘Laat zitten. Iedereen trekt wel eens aan zijn leuter.’

Een dag later ontplofte Twitter en Whatsapp. Er is haast geen Vlaming meer die de filmpjes nog niet te zien kreeg. O ja, en iedereen weet nu wat ‘rimmen’ is.

De ‘traditionele’ Vlaamse media reageren hierop door de namen van de Rimmige Rocker, Stanneke Ster en de Rukkende Radiopresentator niet te vermelden, maar laten iemand aan het woord die het doorsturen van de beelden zwaar veroordeelt. Die namen hoeven ze natuurlijk ook niet te vermelden: iedereen weet immers toch al om wie het gaat. En ja, zulke beelden doorsturen is helemaal niet netjes. Dat hadden we in deze tips voor BV’s al eens uitgelegd.

We kregen verschillende BV’s aan de lijn en in onze mailbox – we gaan geen namen noemen, dat doen die andere media ook niet – die vonden dat het niet kon. “Er zijn al heel wat BV’s voor veel minder keihard afgemaakt in de media”, klinkt het. Of nog: “Komaan, die werkt met kinderen.”

Nu, voor ons part hoeven de drie niet ‘afgemaakt’ te worden. Maar als gans Vlaanderen zich inmiddels afvraagt ‘hoe’ en ‘waarom’ dit kon gebeuren, had een woordje uitleg misschien wel op zijn plaats geweest. Nu gokken mensen er maar op los. Volgens sommigen is dit het werk van een ‘tentslet’, anderen verdenken ‘Black Magic’ van het lek.

Miranda Van Eetvelde (N-VA) was tot vorig jaar Vlaams Parlementslid en Deelstaatsenator. En volgens haar zijn de heren in ‘t grootste geniep anusjes-van-alles: “Eigenlijk vind ik dat ze vrij goed wegkomen in de media met hun Whatsapp-groepje waarin ze p0rno kijken, zichzelf aftrekken en dan doorsturen. Volgens mij allemaal homo’s. Kom er dan tenminste voor uit!”

Update: Miranda Van Eetvelde verwijderde inmiddels haar tweet wegens ‘teveel ophef’:

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.