Ze was jarenlang de stiekeme minnares van een getrouwde man die ouder was dan zijzelf. Ze weet wat voor trucs de man uit de kast haalde om zijn bedrog te verstoppen, en dus weet ze ook hoe je die scheefschaatserij kunt herkennen…

Vreemdgaan is van alle tijden. Holbewoners deden het in het lange gras, kasteelheren in de kamer van hun meid, negentiende eeuwse boeren achter de mesthoop en hedendaagse ijdeltuiten vol tattoo’s in Temptation Island.

Clare Oke-Smith was een tijdlang de stiekeme minnares van een getrouwde man met twee kids. Ze kreeg echter meer en meer gevoelens voor die man en toen ze hem uiteindelijk liet kiezen tussen haar of zijn vrouw, koos hij resoluut voor zijn wettige wederhelft. Dat brak haar peperkoeken hartje in duizend stukken. En omdat ze niet wil dat andere dames hetzelfde lot moeten ondergaan, doet ze nu uit de doeken hoe je volgens haar een bedriegende echtgenoot kunt herkennen. Maar volgens ons geldt dat net zo goed voor naast de pot pissende vrouwen.

Soit, hier zijn haar negen tips:

Late avonden

Als je partner steevast later gaat slapen dan jijzelf, kan dit een teken aan de wand zijn. Het is makkelijk om met de minnaar/ minnares te communiceren via FaceTime, terwijl de rest van het gezin al vredig ligt te slapen.

Onverklaarbare uitgaven

Wanneer je partner een nieuwe creditkaart heeft waar jij niks van afweet, dan zou dat een rode vlag moeten zijn. Maar ook (grote) afhalingen van cash zijn verdacht. Of toch als hij/ zij niet kan verklaren waarom die cash nodig was.

Verandering van smaak

Als je partner plots interesse heeft in bijvoorbeeld een muziekgenre waar hij/ zij voorheen totaal niet om gaf, wees dan alert. De kans is volgens Clare groot dat die verandering van smaak ‘onder invloed’ is.

Paswoorden

Wanneer hij of zij plots zaken als telefoon of laptop voor jou verstopt, of vergrendelt met nieuwe codes, dan is dat op zijn minst verdacht.

Sarcasme

Als iemand plots een uitvlucht moet verzinnen voor bijvoorbeeld gespendeerde tijd of opgedaan geld, dan heeft hij of zij niet veel tijd om een leugen te verzinnen. Sarcastische antwoorden kunnen dan betekenen dat je wordt voorgelogen.

Meer tijd spenderen met collega van het andere geslacht

Deze logica volgen we niet echt, maar volgens Clare is het een teken dat je partner plots veel tijd spendeert met een collega van het andere geslacht. Wanneer ze veel met elkaar bellen, chatten of plots aan dezelfde projecten gaan werken, betekent dit volgens haar dat er… een minnaar/ minnares in het spel is die niét die collega is.

Nieuwe woorden

we hebben wel allemaal zo’n beetje onze eigen woordenschat. Woorden en uitdrukkingen die we vaak gebruiken, en woorden die we nooit over onze lippen krijgen. Als er iemand plots een hele nieuwe woordenschat op na houdt, dan is er volgens Clare een ander in het spel.

Meer tijd besteden aan het uiterlijk

Hecht hij of zij plots belang aan de nieuwste mode, gaat je partner ineens sporten als gek om een wasbordje te creëren en moet dat tien jaar oude kapsel plots wijken voor een verse coupe? De kans bestaat dat er een ander in het spel is.

Het blijft maar stilletjes tussen de lakens

Van jetje geven is leuk. Maar het kost ook wat energie. Als hij of zij die energie op een ander al kwijt kan, dan zal er thuis niet meer veel van in huis komen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.