Voormalige topman Fortis bleef even rijk, in tegenstelling tot beleggers

In 2008 implodeerde Fortis. Beleggers verloren miljarden euro’s en stelden de bestuurders, onder wie Maurice Lippens (broer van de burgemeester van Knokke), aansprakelijk.

Niet iedereen bleef gepluimd achter. Een politicus van een Vlaamse partij kon op tijd verkopen. Voorkennis? Onmogelijk om aan te tonen.

Sommige gedupeerde beleggers bleven niet bij de pakken zitten en stelden de toplui van Fortis aansprakelijk voor het debacle. Enkele dagen geleden werd dan uiteindelijk beslist dat zeven ex-bestuurders een veroordeling ontlopen. Dat is goed nieuws voor Maurice Lippens, maar minder voor de beleggers.

Lippens, broer van de burgemeester van Knokke, heeft amper last gehad van de financiële ramp die hij zelf veroorzaakte. Ter illustratie: zijn Ukkelse vennootschap Alcastar heeft de resultaten voor 2019 neergelegd. De totale activa bedragen net geen 30 miljoen euro. De vennootschap behaalde 362.915 euro winst in 2019 en houdt aandelen in Compagnie Het Zoute, Den Hul en BZ Invest aan.

Het vermogen van ‘bankster’ (de samentrekking van bankier en gangster) Lippens is al jaren stabiel op een hoog niveau, in tegenstelling tot de lege spaarsok van de arme beleggers van Fortis.

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More