Kunstencentrum Vooruit is niet blij met de nieuwe naam voor sp.a

Een nieuwe oude naam voor de Vlaamse socialisten.

De rooien deden al weken mysterieus over de nieuwe naam voor hun sp.a. Lichtend voorbeeld – en partijvoorzitter – Conner Rousseau had al her en der aangekondigd dat de nieuwe naam iedereen van zijn sokken zou blazen. Dat was nog voor het – ondertussen beruchte – rimfilmpje van een bekend Vlaams zanger-presentator.

En nu is het eindelijk zo ver, iedereeen mag het weten, de nieuwe naam van sp.a is: VOORUIT. Niet te verwarren met de vernieuwende naam ‘avanti’ – Italiaans voor vooruit – die CD&V onlangs nog aan de Vivaldi-coalitie probeerde te geven. 

Volgens Rousseau is de nieuwe naam een volgende stap in de partijvernieuwing. “Het is niet zomaar een nieuwe naam, maar op een nieuwe manier aan politiek doen”, aldus Rouseau. “Het maakt van de partij een beweging. Bottum up.”

Wie alvast niet blij is met de nieuwe naam is het Gentse kunstencentrum Vooruit. “De naam Vooruit is bijna 40 jaar onlosmakelijk verbonden met het Gentse kunstencentrum”, zo staat te lezen in een persmededeling.

“Artiesten, publiek en medewerkers hebben er inhoud en uitstraling aan gegeven. Vooruit is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gekende en gewaardeerde merknaam van het kunstencentrum dat zijn programma bouwt rond sociale en ecologische waarden.Vooruit ontwikkelt een programma rond podiumkunsten, muziek, literatuur en nightlife en doet dit los van partijpolitiek en in alle onafhankelijkheid. Om de toekomst van het kunstencentrum te vrijwaren is daar de voorbije decennia naar gestreefd, in geïnvesteerd en voor gestreden.Het gebruik van dezelfde naam door de politieke partij doet afbreuk aan die inspanningen en zal leiden tot naamsverwarring.”

Ze hebben een punt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More