Vrouw die weigert vuist in lucht te steken bijna gelyncht door BLM-activisten (video)

Een knie op de grond, een gebalde vuist in de lucht. 

Neen, we hebben het hier niet over iemand die net een voetbal tegen zijn cahones kreeg, maar het is natuurlijk de houding bij uitstek die uitgegroeid tot het symbool van de Black Lives Matter-demonstraties.

De gebalde vuist tegen onrecht is een gegeven dat al zeer oud is. Gaande van de Amerikaanse topsprinters Tommie Smith en John Carlos in 1968 die protesteerden tegen het opkomend racisme in hun land, tot Nelson Mandela die in 1990 na 27 jaar gevangenschap werd vrijgelaten.

De gebalde vuist is ook een belangrijke begroeting onder leden van de Black Panthers, de militante beweging die in 1966 werd opgericht na de moord op de Amerikaanse burgerrechtenactivist Malcolm X.

Symbolen kunnen een belangrijke trigger kunnen zijn voor protestacties en ze zorgen voor groepsgevoel en solidariteit. Zolang je omstaanders maar niet dwingt ook deel te nemen aan jouw protestvorm, want dan begint het een beetje te stinken naar… fascisme.

Dat is ook de conclusie van de Amerikaanse politicus en voormalig United States Navy SEAL Dan Crenshaw. De republikein die zijn rechteroog verloor tijdens zijn missie in Afghanistan, deelde wel een heel opmerkelijk filmpje op zijn Twitter-account.

Een dame aan een terras die opeens omsingeld wordt door een meute BLM-activisten en hevig geïntimideerd wordt, omdat ze weigert haar gebalde vuist in de lucht te steken.

Online wordt de arme vrouw wel als een heldin bestempeld en vergeleken met de Duitser August Landmesser, die tijdens een nazi-manifestatie in Hamburg in 1936 als enige weigerde de nazigroet te brengen. Een feit dat ook Mandalorian-actrice Gina Carano niet zo geliefd maakte aan de linkerzijde.

Helaas is deze vorm van intimidatie geen alleenstaand geval, daar er nog dergelijke filmpjes online zijn teruggevonden.

Was het niet Godfried Bomans die zei: “Wie stenen door ramen gooit en andersdenkenden molesteert, kan wel menen dat hij het fascisme bestrijdt, in feite echter gebruikt hij de methode van zijn tegenstander.” ?

When leftists like this shout “no justice, no peace,” it’s not about true justice, it’s about power. Give them power,…

Geplaatst door Dan Crenshaw op Woensdag 26 augustus 2020

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More