Vrouwelijke voetballers zijn niets waard (op transfermarkt)

Uit cijfers van de wereldvoetbalbond FIFA blijkt dat professionele voetbalclubs in 2019 amper 652.000 Amerikaanse dollar (omgerekend: 589.000 euro) uitgaven aan vrouwelijke spelers.

Dat is peanuts ten opzichte van het mannenvoetbal. In het mannenvoetbal bedroeg de totale transferwaarde immers 7,35 miljard dollar. Dat is ruim 10.000 keer meer dan er in het vrouwenvoetbal omgaat.

Ben Weyts: “Dit gegeven is een uitkomst van heel wat onderliggende zaken: de populariteit, de hoogte en breedte van investeringen in het vrouwenvoetbal (bv. vanuit de zakenwereld), het aantal vrouwelijke voetbalsters,… Het zou te gemakkelijk zijn om met de vinger te wijzen zonder de onderliggende factoren mee in rekening te brengen.”

“Omdat het geen zin heeft over dit fenomeen te oordelen, zonder naar de inspanningen en mogelijke oplossingen te kijken, beoordeel ik vooral de evolutie. En die is positief. Traag en gestaag – te traag volgens sommigen – maar wel positief.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More