Niet dat mannen niet graag een afgetraind lichaam zien. Zelfs het tegendeel is waar, en daar ligt net het probleem…

Bij FitRated, een handel in fitnesstoestel, was het opgevallen dat de laatste tijd meer en meer dames fitnesstoestellen kopen voor thuis, omdat ze stoppen met naar de gym te gaan. Niet dat ze dat erg vonden natuurlijk – zo draait hun handeltje immers door – maar ze besloten toch een studie te houden over het fenomeen.

Uit dat onderzoek bleek dat maar liefst 82 procent van de ondervraagde vrouwen hun fitness-routine gewijzigd had (elders gaan, op een ander tijdstip) omdat ze de opgewonden blikken en dito opmerkingen van de mannen in de gym beu waren. Exact 20 procent van de dames gaf aan zelfs recent gestopt te zijn met naar de gym te gaan omwille van deze reden.

Aangezien ze nu toch met een rondvraag bezig waren, besloot FitRated ook te vragen over wat voor soort ‘aanrandingen’ het ging.

90 procent van de fitnessdames gaf aan dat ze al eens ongemakkelijk aangestaard werden. Geen vluchtige blik dus, maar een kerel die zijn blik langdurig fixeerde op hun rondingen. Hetzelfde percentage had al minstens eenmaal een versierpoging afgeketst tijdens de fitness, terwijl de helft van hen een ‘verloren hand’ van zich afduwde.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.