Australische wetenschappers onderzochten de aantrekkingskracht van de baard.

De Australische University of Queensland wilde wel eens onderzoeken hoe zit mannen die willen te kaap’ren varen. Krijgen Jan, Pier, Tjoris en Corneel met hun baard meer vrouwen in hun bed of niet?

De onderzoekers vroegen aan 1000 vrouwen tussen de 18 en 70 jaar om punten te geven op foto’s van mannen. Ze legden hen dertig foto’s voor van mannen mét en zonder baard. De foto’s toonden kerels met een kin zo glad als een biljartbal, binken met baarden en alles daar tussenin. De vrouwen moesten een score geven van nul tot honderd qau aantrekkelijkheid. Bijkomend moesten de dames antwoorden of ze met de man in kwestie een korte of een lange relatie wilden.

Uit de bevraging bleek dat hoe sterker de baard hoe beter de man in de markt lag. De mannen met veel baardhaar werden niet alleen aantrekkelijker bevonden, maar kwamen bovendien nog in aanmerking voor zowel een korte als een lange realtie.

Volgende onderzoekers wijst een baard op mannelijkheid en zou een baard werken als een masker dat de onaantrekkelijke delen maskeert. 

Misschien, thuis, op t werk en op café  eens op de man af vragen hoe het daar zit?

1

Image 1 of 11