Je ben niet direct de knapste van de klas? Dan hebben we goed nieuws voor je: vrouwen zijn gelukkiger in een relatie als hun man niet zo knap is. 

Uit een recent uit onderzoek, uitgevoerd aan de Florida State University, blijkt dat vrouwen zich gelukkiger voelen in een relatie als de man minder knap is. Zo’n 113 verschillende koppels werden op de voet gevolgd. Zowel de man als de vrouw kregen punten op hun aantrekkelijkheid. Ook peilde men naar de druk om slank en sexy te blijven bij de man en vrouw.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat vrouwen die zich minder mooi voelden dan hun  aantrekkelijke man, constant met hun uiterlijk en gewicht bezig waren. Echt gelukkig werden ze daar niet van. Het creëerde soms zelfs ernstige eetproblemen.

Vrouwen die zich aantrekkelijker voelen dan hun man ondervonden minder druk om bezig te zijn met hun gewicht. Ze voelden zich veel gelukkiger en daardoor zagen ze er ook veel beter uit.

Mannen ondervinden helemaal geen druk of stress als hun vrouw veel knapper is. Het maakt hen net gelukkig en trots dat ze kunnen uitpakken met een knappe partner. Misschien thuis eens vragen of je eega gelukkig is?