Wie is deze man op de foto naast de koning?

Jan Ceuleers is op 85-jarige leeftijd overleden en daarover berichtten VRT en VTM elks op een eigenzinnige manier. Ceuleers was van 1989 tot 1996 directeur televisie bij de VRT, die toen nog BRT heette. De oud-VRT-directeur stond bekend als een vernieuwer. Moest hij ook zijn, want de openbare omroep kreeg in die tijd voor het eerst concurrentie van die nieuwe zender VTM.

Ceuleers zette ondermeer het licht op groen voor Schalkse ruiters van Tom Lenaerts en Bart De Pauw. Een uitstekende gelegenheid – vond het VRT journaal – om De Pauw een por te geven en een fragment uit Schalkse Ruiters te tonen zonder Bart De Pauw.

Maar die schalkse berichtgeving verdwijnt in het niets bij de stoot die VTM uithaalde. Zij kozen voor een beeld van Ceuleers op bezoek bij koning Albert.

Alleen, de man naast de koning is niet de VRT-directeur, maar de bekende Nederlandse schrijver Harry Mulisch, die ondertussen al een jaar of tien overleden is.

Het zou natuurlijk kunnen dat ze dachten dat Albert Ceuleers was? Nog erger, want die is nog niet overleden. Voer voor Twitter!