‘Wie niet kan verliezen, kan nooit echt winnen.’

Het was een Parijzenaar, een jeugdproduct van PSG, Kingsley Coman, die de één nul tegen de netten werkte en daarmee Bayern München de zege in de Champions League bezorgde.

Het duurste team ter wereld, PSG, heeft het dus niet gehaald. Geld op tafel leggen, is niet genoeg. Enkele dure sterren bij elkaar brengen ook niet. Bayern München bewees nog maar eens dat voetbal een teamsport is.

Traantjes bij Neymar, het ontroostbare sletje, die zich nog maar eens een slecht verliezer toonde. De Braziliaan- die zo’n 700.000 euro per week schept – kon niet beletten dat PSG het onderspit moest delven tegen de machine die Bayern München is. Neymar en Mbappé – de twee dure wonderkinderen van PSG – kregen er vandaag van langs in de Franse pers: allebei een 3 op 10. Dat is blijven zitten!

Bayern heeft er een grand-cru seizoen opzitten, ze behaalden de landstitel, de beker en Champions League -winst.

Met de zege van Bayern kwam er een eind aan het bijzondere seizoen, door de UEFA tot een einde gebracht met experimentele wedstrijden zonder publiek in Lissabon, in lege stadions.

Na afloop werd Parijs nog eens onder de voet gelopen door tuig voor wie elke gelegenheid goed is om zich te misdragen. Er werd nog maar eens keet geschopt. Winkelruiten en auto’s moesten eraan geloven. De politie greep in en er werden 148 mensen opgepakt.