1 miljard euro beloofd, 104 miljoen euro binnen.

Wonderboy Macron wilde een Kennedietje doen en riep uit dat de Notre-Dame over vijf jaar weer zou open gaan en met een ‘hedendaags sausje’  nog mooier zou zijn dan daarvoor. Op dat moment stond de kathedraal nog te smeulen. De beloften van devote donaties stroomden binnen en in een mum van tijd kwam men tot een bedrag waarmee men voor een groot deel de honger uit de wereld had kunnen helpen.

De devotie lijkt echter afgekoeld, want van het miljard euro aan steun, is er slechts 100 miljoen euro binnen gekomen. Zoals het politiekers betaamt, komt de Franse minister van cultuur, Franck Riester,  met de lauwe mededeling dat het ‘nog veel te vroeg is om te zeggen of er genoeg geld wordt gedoneerd. “Als het nodig is, zal de overheid bijspringen. We laten de Notre-Dame niet aan haar lot over”, aldus Riester.

Wie wel aan hun lot wordt overgelaten zijn de vroegere werknemers van de Notre-Dame. Omdat de kathedraal niet meer toegankelijk is voor toeristen is er geen werk meer. Parijs ontslaat 38 van haar 46 werknemers omdat er geen geld meer is om hun salarissen te betalen. Het geld van de donaties is uitsluitend voor de renovatie, dus zullen de 38 werknemers ergens anders een job moeten gaan zoeken.

In April zouden de werkzaamheden moeten beginnen. Geloof begint waar de rede eindigt.