“Britney Spears moet bevrijd worden.” Maar waarvan en van wie?

Britney-fans geloven dat de zangeres ‘geheime boodschappen’ verspreidt via de sociale media en moet bevrijd worden van haar bewindvoerderschap. Zij geloven dat Britney Spears gevangen zit en met gecodeerde boodschappen om hulp smeekt.

De afgelopen weken en maanden zette de zangeres soms bizarre berichten en video’s op Instagram en TikTok. Zo postte ze bijvoorbeeld “She wore flowers in het hair and carried magic secrets in her eyes”, uit het boek “De god van kleine dingen” van Arundhati Roy.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

She wore flowers in her hair and carried magic secrets in her eyes ??✨??‍♀️??? !!!! – Arundhati Roy

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears) op


In dat boek proberen kinderen te ontsnappen aan hun destructieve ouders. In een ander bericht schrijft Spears dat ze zo blij was dat ze haar favoriete topje moest aandoen. En dat nadat fans als reactie op eerdere posts hadden geschreven dat ze iets geels moest dragen als ze hulp nodig had.

En dan is er nog de prent met de duiven. Zelfde verhaal als met het gele topje. Ook vogels zouden een afgesproken signaal zijn.

Fans vonden dit één toevalligheid te veel en startten daarom #FreeBritney op

Britney Spears is in 2008 onder bewindvoerderschap geplaatst omdat het mentaal niet zo best ging met het vroegere kindsterretje. Spears leeft dus al 12 jaar volgens de regels van een bewindvoerder, een soort voogd, aangesteld door een rechter, om de belangen te behartigen van iemand van wie men vindt dat die niet meer in staat is om haar eigen zaken te beheren en zelf beslissingen te nemen.

In de tweede helft van de jaren 2000 haalde Britney de ene vreemde streek uit na de andere en kreeg ze te kampen met emotionele inzinkingen en mentale problemen. Spears probeert al een tijd om via de rechtbank haar leven weer terug te krijgen. Dit voorjaar zou haar zaak zijn voorgekomen, maar die werd door de coronaocrisis uitgesteld. De nieuwe datum is 22 augustus, maar volgens fans heeft Britney nu dringend hulp nodig om bevrijd te worden van haar destructieve bewindvoerder.

Britney heeft nog niet gereageerd op de #FreeBritney. Volgens de fans nog een signaal en een bewijs dat ze gelijk hebben om zich ongerust te maken.

Wordt vervolgd.