‘Salvator mundi’, het duurste schilderij van de wereld, blijkt onvindbaar.

10 jaar lang heeft men gewerkt aan een overzichtstentoonstelling van het werk van Leonardo da Vinci, maar het duurste schilderij ooit geveild, zal er niet hangen. Het Louvre hoopt dat het werk toch nog opduikt, ook al is de tentoonstelling ondertussen geopend.

Het museum heeft zelfs twee catalogen laten drukken, eentje mét en eentje zonder. Het werk is in 2017 bij Christie’s voor 404 miljoen euro verkocht aan een onbekende. Naar verluidt zou die koper iemand uit de Arabische wereld zijn. Nochtans zijn experten het er zelfs niet over eens of het werk daadwerkelijk van da Vinci is. Ze hebben nooit de kans gekregen om het werk te onderzoeken, want na de verkoop verdween het gewoon. Er wordt beweerd dat het aan de muur van de kajuit van de Arabische kroonprins hangt, anderen beweren dat het gewoon spoorloos is.

De eigenaar heeft nog tot 24 februari de tijd om het naar Parijs te brengen, want tot dan loopt de da Vinci-tentoonstelling .

Wil je zelf gaan kijken, vergeet dan niet te reserveren en wees bereid om lang aan te schuiven, want de tentoonstelling kent een ongezien succes.

Kunst wordt niet meer voor de kunst gekocht, maar als een investering. Een overzicht van de 11 duurst verkochte werken ooit…

1

Image 1 of 11

11. Woman III (1953) van Willem de Kooning: $163.400.000