Maandag 15 juni is D-day voor het toerisme binnen Europa. De meeste Europese landen zetten dan immers hun binnengrenzen weer open. Maar Belgen zijn nog niet in elk land welkom.

Waar kunnen we wél naartoe? In eerste instantie naar de buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. We kunnen ook naar Italië, Zwitserland en Zweden reizen zonder een negatieve coronatest te moeten voorleggen of een verplichte zelfquarantaine te moeten doorstaan. Portugal staat ook op de ‘positieve’ lijst, op uitzondering van de Azoren waar een coronatest verplicht is.  Ook in Griekenland is momenteel nog een coronatest verplicht. In Oostenrijk en Tsjechië is er een keuze tussen een test of een zelfquarantaine van twee weken.

In volgende landen zijn we voorlopig nog niet welkom: Spanje (wachten tot 1 juli is hier de boodschap), Kroatië, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Polen, Slovakije, Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Finland.

Er zijn ook een aantal landen waar je een veertiendaagse zelfquarantaine moet ondergaan, met name Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Slovenië, de Baltische Staten en Malta. Maar wie wil er nu op vakantie in zijn kot blijven?