Waar verbergt Tina Turner zich ?

10 jaar geleden stopte Tina Turner met zingen.

Over een maand wordt Tina 80 jaar. Een leven als jetsetter leidt ze al lang niet meer. Daarvoor is er teveel gebeurd. Ze heeft er ook geen zin in. In een interview aan The New Yorker, vertelt ze dat het haar niets kan schelen dat ze alsmaar ouder wordt. “Zolang ik mij maar goed voel.”

New York is al jaren ver van haar bed. In 2006 deed ze een Zwitserse inburgeringscursus en ruilde haar Amerikaans paspoort in voor het Zwitserse. Tuner woont in Chateau Algonquin met uitzicht op het meer van Zürich. Met 227 miljoen op de bank koopt ze zich een leven in de anonimiteit.

Tina heeft zich in 2013 officieel met pensioen gestuurd en trouwde toen ook met de 16 jaar jongere Duitse muziekproducent, Erwin Bach, met wie ze al sinds 1986 samen is. Na een turbulent leven hoopte Tina op een rustige oude dag aan het Zwitserse meer. Maar het lot besliste anders.

Ze was drie maanden getrouwd toen ze een beroerte kreeg. Maar daar stopte de ellende niet. Tijdens onderzoeken, kwam men er achter dat haar nieren op halve kracht werkten. Tina moest revalideren, vocht tegen een hoge bloeddruk en zocht heil in de alternatieve geneeskunde. Het putte haar volledig uit. Toen ze zich na een jaar zonder pillen liet onderzoeken door en reguliere arts, bleken Tina’s nieren volledig aangetast door de hoge bloeddruk. “Door mijn domheid was het opeens een zaak van leven of dood” zegt Tina. Zij had dringend een nieuwe nier nodig, maar Zwitserland maakt in haar patiënten geen onderscheid tussen bekend zijn of niet. Haar man, Erwin, besloot in 2017 om een nier af te staan.

Het was een gouden gebaar waar ze echter maar heel even van kon genieten. Vorige jaar pleegde haar oudste zoon, Craig, zelfmoord. Tina poste een foto op Instagram waarop ze de as van haar kind uitstrooit op zee. Het is één van de weinige foto’s waarmee ze een inkijk in haar leven toelaat.

Vanuit haar kasteel kan Tina uitkijken over het meer van Zürich. Naar eigen zeggen in vrede. “Ik heb het idee dat ik mijn leven onder controle heb, overboord gegooid”, aldus de koningin van de nacht.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More