Ben je toevallig aan het backpacken doorheen Vietnam? Neem dan zeker even een pitstop aan deze unieke architectonische blikvanger.

Nabij Da Nang werd recentelijk de Cau Vang geopend, wat zoveel betekent als: Gouden Brug. Het is een 150  meter lange brug die 1.400 meter boven het zeeniveau uitsteekt en bestaat uit acht secties. Maar dat is niet wat deze brug speciaal maakt. Wel de twee reusachtige, stenen handen die uit de groene heuvels oprijzen en de brug lijken te dragen.

De handen zien er verweerd uit, alsof ze eeuwen geleden werden gemaakt. Bezoekers kunnen langs rijen paarse chrysanten wandelen en genieten van een onbelemmerd uitzicht op het uitgestrekte Trường Sơn-gebergte. Vooral het passeren van de handen geeft een soort van spirituele sfeer die een diepe indruk nalaat. Met een beetje verbeelding kan men zich inbeelden dat een mythische reus de gids speelt en de bezoekers veilig tot hun bestemming brengt. 

Om meer toeristen naar het gebied te lokken had de Vietnamese regering maar liefst twee miljard dollar geïnvesteerd om dit project te realiseren. Dat noemen we nu eens de handen uit de mouwen steken.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bqsILQ8ZyL4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."