Waarom de voorspellers er opnieuw naast zaten in de VS

Deze ochtend is het nog niet zeker wie de presidentsverkiezingen gewonnen heeft (Trump heeft wel de beste kaarten), zeker is dat er 2 verliezers zijn: Biden en de voorspellers.

Biden is de verliezer omdat de zogenaamde blauwe golf (blauw staat voor de democraten) niet heeft plaatsgevonden. Zelfs al zou Biden hypothetisch president worden (wat ik weinig waarschijnlijk acht), dan nog blijft hij een verliezer. Een overwinningsnederlaag noemen we dat hier.

De grote verliezers zijn zeker de voorspellers. Zoals vorige keer. Maanden hebben ze beweerd dat de overwinning van Biden zeker was. De voorsprong van Biden op Trump was immers voldoende groot. Critici die stelden dat Clinton ook voorlag in de opiniepeilingen, werden weggelachen. Deze keer was de voorsprong veel groter.

De fout die ze maken is dat mensen, zeker als ze voor Trump zijn, telefonisch niet meedelen voor wie ze stemmen. De resultaten zijn dus vertekend.

Ik heb een paar weken geleden een fles dure champagne ingezet op de overwinning van Trump. Toen had hij amper een kans om te winnen, volgens die opiniepeilers dan toch.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More