De legendarische ex-basketballer Michael Jordan is weer helemaal terug van weggeweest. 

De Netflix- en ESPN-documentaire The Last Dance wordt door velen bestempeld als de beste sportdocumentaire ooit. Op papier is het een documentaireserie over de Chicago Bulls in het basketbalseizoen van 1997-1998, maar in de realiteit draait het allemaal rond de ongeëvenaarde basketbalkunsten van Michael Jordan.

Een schitterende erfenis voor alle jeugdige kijkers, die nog maar eens laat zien waarom de boomlange kerel met rugnummer 23 misschien weleens de beste atleet aller tijden kan zijn. Bliksemsnelle reflexen,  creatieve passen,  geniaal inzicht en zelfs in slow-motion ongrijpbaar. Jordan oversteeg de sport.

De documentaire heeft de marktwaarde van de 57-jarige Amerikaan weer naar ongekende hoogtes geduwd. Alles wat hij ooit heeft aangeraakt of gedragen is voor de verzamelaars goud waard.

Geen wonder dat veilingshuis Sotheby’s juist nu een paar Air Jordan 1’s uit 1985 gaat veilen. Deze vintage sneakers werden door Jordan zelf gedragen toen hij nog een 22-jarige knaap was. Ze zijn ook voorzien van zijn handtekening.

Schatters van Sotheby’s verwachten een opbrengst tussen 100.000 euro en 150.000 euro. Profiteren van een nooit geziene hype, noemt men dit.

Over vier dagen loopt de veiling af en je kan tot dan nog HIER even meebieden.

Veel centjes, maar iets zegt ons dat de waarde ervan mettertijd alleen nog maar zal stijgen, net als de cultstatus van Jordan.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."