Waarom gaan koppels uit elkaar? Het zou een vraag uit De Slimste Mens kunnen zijn.

Er zijn diverse redenen mogelijk: ruzies over geld, ontrouw… Vandaag wordt nog steeds gespeculeerd over de onverwachte breuk tussen Koen en Valerie.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Valerie De Booser was overigens niet de eerste vrouw voor Koen Wauters.

In het voorjaar van 97 eindigde de romance tussen Koen en Dagmar Liekens (zus van Goedele). Ze heeft minder dan een jaar geduurd. Na Dakar was de grote liefde tussen de twee over. Geen van beiden wenste commentaar te geven op de breuk, behalve dat alles in vriendschap is verlopen.

Het heeft volgens de pers op dat ogenblik weinig zin om te speculeren naar de reden waarom het voor Koen Wauters weer is misgelopen, behalve dat er natuurlijk wel een objectieve reden is: de jongen heeft ontzettend druk.

Als beroemde mensen uit elkaar gaan, wordt er al eens geroddeld. Zo doen vandaag heel wat verhalen de ronde over de breuk van Koen en Valerie. Een van die roddels is dat het een geldkwestie zou zijn. Probleem: zij die weten zwijgen en zij die niet weten praten.

Over de financiën van Valerie schreven we eerder al een stukje. De kledingzaak van de ex van Koen was eigenlijk een relatief succes. Dus die optie lijkt weinig waarschijnlijk.

Het zijn overigens niet alleen de boekskes die speculeren over de relatiebreuk van het jaar. Zelfs de ‘kwaliteitskrant’ De Standaard doet mee.

“Valerie Debooser, woonachtig te Sint-Martens-Latem en sinds haar scheiding van Koen Wauters (echt waar, pas sinds haar scheiding) in een relatie met ene Dirk (De Witte), woonachtig te Sint-Martens-Latem, voelt zich als een vis in het water in Sint-Martens-Latem.” We laten de bewering voor de ‘topjournalisten’ van de krant.

Valt op dat gewone mensen geobsedeerd zijn door relaties van sommige celebrity’s, terwijl anderen ons helemaal koud laten.

De Morgen: “Hoe komt het dat de relatieperikelen van celebritykoppels ons zo roeren? Waarom supporteren we voor bepaalde ‘matches’ terwijl andere liefdesverhalen van nochtans even beroemde mensen ons koud laten? Waarom domineren Koen Wauters en Valerie De Booser voortdurend de BV-katern, terwijl andere scheidingen eerder geruisloos voorbij lijken te gaan?”

Volgens relatiedeskundige Rika Ponnet heeft veel te maken met de perceptie dat die koppels creëren over hun relatie. Koen Wauters heeft volgens haar tot op het einde heel bewust gecommuniceerd over zijn liefdevol gezin, over zijn bewondering voor zijn vrouw en hun goede huwelijk. Ook Pitt en Aniston kwamen op die manier in het nieuws, een beeld dat ze zelf bekrachtigden door bijvoorbeeld hun outfits op elkaar af te stemmen.

“Natuurlijk ziet de realiteit er anders uit”, legt Ponnet in De Morgen. “Niemand is zeventien jaar samen (zoals Wauters en De Booser) zonder blutsen en builen, dat is normaal. Zeker relaties van mensen in de spotlight staan onder grote druk, omdat ze veel aandacht krijgen, veel aantrek hebben bij het andere geslacht, weinig thuis zijn of tijd voor elkaar kunnen maken… Dat zijn allemaal dingen die een relatie kunnen bedreigen. Het is dus onmogelijk dat die over rozen ging, maar wij hebben er duidelijk wel af en toe behoefte aan om dat te geloven.”

Volgens Ponnet trekken BV’s zoals Koen en Valerie bewust een rookgordijn op. Gewone mensen doen dat eigenlijk ook op Facebook.

Keren we even terug naar de eerste relaties van Koen. Na twee relaties, met Babette van Veen en Dagmar, leerde hij in juni 1998 de toenmalige MTV-presentatrice Carolijn Lilipaly kennen.

Op 22 december 1998 trouwde hij in het geheim met haar op het eiland Sint Maarten. Dit huwelijk wisten ze een half jaar lang voor de pers verborgen te houden. Het strandde na drie jaar.

Eind 2002 kreeg Wauters een relatie met Valerie De Booser, bekend van Temptation Island, met wie hij op 17 juli 2004 trouwde. Ze kregen samen twee kinderen: een dochter en een zoon. In januari 2020 kwam er een einde aan zijn huwelijk met De Booser.

In 2018 was er wel een opvallend bericht

Het vakblad Dag Allemaal had informatie over Koen Wauters. Het was de redactie van Dag Allemaal niet ontgaan dat Koen Wauters net voor het weekend een foto op Instagram zette van zichzelf met zijn vrouw Valerie met daarbij onder andere de tags #fuchthegossipers en #lovemywife.

Er gaan in het circuit namelijk al een tijdje geruchten de ronde dat Koen Wauters zijn vrouw Valerie zou bedrogen hebben. Een roddel is snel gelanceerd en is bovendien moeilijk tegen te houden, maar Koen Wauters deed toch een poging met het bericht “na een superdrukke maand eindelijk een avond met mijn liefde”, bij een foto waarop hij samen met Valerie geniet van een zomerse avond aan een meer.

Maar terug naar de roddel waarvan Koen Wauters het slachtoffer is.

Hij zou naar het schijnt zijn vrouw bedrogen hebben en nog niet met de eerste de beste. Dag Allemaal is het allereerste blad dat het verhaal niet uit de weg gaat. “Overal beweren mensen namelijk dat ze zanger samen met Natalia in een auto werd betrapt tijdens een vrijpartij”, lezen we. Nu ja, die overal zal zonder twijfel overdreven zijn want de kans dat u het verhaal al had gehoord, lijkt ons vrij klein te zijn. Maar het gerucht gaat wel degelijk de ronde. Dag Allemaal confronteerde Koen Wauters met de geruchten die de ronde gaan maar Koen zag het niet zitten om daar veel woorden aan vuil te maken. “Ik denk dat mijn post meer dan duidelijk was”, reageert hij in Dag Allemaal. “Ik ga daar niets meer aan toevoegen”, besluit de zanger en presentator.

Koen had overigens ook een korte romance met de Nederlandse Hilda van der Meulen.

In 1991 had Koen Wauters een optreden in Groningen, maar na het concert is de Clouseau-zanger niet meteen naar zijn hotelkamer gegaan. “Na ons optreden in Groningen wilde Koen nog een stapje in de wereld zetten”, aldus ex-Clouseau-lid Bob Savenberg in de media. “Doe maar. Ik ben moe, ik kruip in bed”, was het antwoord van Bob. Een uur of vier later maakte Koen Bob wakker om hem te vertellen dat hij iemand had leren kennen: “Biebe, ik heb de schoonste madam van de wereld ontmoet.”
Die avond nog schreef Koen een nummer over hun ontmoeting, en zo is het nummer Hilda geboren. Later is ze nog Miss Nederland geworden, en wanneer Clouseau een optreden had bij onze Noorderburen, kwam de blondine af en toe kijken.

Laten we tot slot een journalist van DPG aan het woord die bereid is iets te vertellen over de zanger op voorwaarde dat we hem anoniem aan het woord laten. “Koen Wauters is wat wij een A-vedette noemen. Dat zijn de toppers van de Vlaamse showbizz waarover we zeer voorzichting zijn als we informatie hebben, zelfs als we 100 % zeker zijn dat de informatie klopt.”

Het feit dat Dag Allemaal, onderdeel van DPG, in 2018 toch iets loste over de relatieproblemen tussen Koen en Valerie was een duidelijk signaal. “Toen was het al zo dat de relatie toch niet helemaal was wat de buitenwereld ervan maakte. Maar er zijn natuurlijk ook kinderen in de relatie, en dan let je toch even op.”

Volgens de journalist, die 30 jaar showbizz op de teller heeft, waren de feestjes met Koen na opnames en optredens legendarisch. En dan gebeurt er al eens iets. Maar of dat echt echt de reden is van de relatiebreuk, is volgens de journalist niet zeker.

Eigenlijk heeft Koen zelf het antwoord gegeven op dé vraag van 1 miljoen euro: “Misschien zijn er van die zeldzame koppels die altijd fluitend door het leven gaan. Maar als je lang genoeg bij elkaar bent, zijn er altijd periodes waarin je denkt: ‘Oei, ’t is ooit anders geweest’.”

“Bij ons heeft dat vaak te maken met mijn drukke agenda of de combinatie van onze agenda’s. Ik weet: als Valerie en ik veel tijd met elkaar spenderen en genoeg dingen samen doen, dan zijn wij… goe.” Zo is dat. In een relatie moet je tijd en energie steken.

[/wcm_restrict]