Waarom is armoedebestrijding zo saai?

Negen organisaties dingen mee naar de publieksstem voor de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020. Met de 13de editie van deze prijsuitreiking wenst de minister voor Armoedebestrijding, Nathalie Muylle, terecht aandacht blijven te vragen voor de strijd tegen kinderarmoede.

Dit jaar worden zo projecten, organisaties en personen beloond die acties ondernemen ter bestrijding van kinderarmoede op basis van een innovatieve, versterkende en overdraagbare aanpak. Zo wilt de federale overheid anderen inspireren om ook hun steentje bij te dragen aan het wegwerken van kinderarmoede.

Tot en met zondag 11 oktober kan iedereen op www.prijs2020.be van elke deelnemer een korte presentatiefilm bekijken en vervolgens stemmen voor de organisatie waarvan zij denken dat ze de erkenning verdienen om de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020 in ontvangst te mogen nemen.

Drie finalisten, één voor elk gewest, ontvangen een bedrag van 10.000 euro. De drie laureaten worden bekend gemaakt op vrijdag 16 oktober 2020 tijdens een officiële prijsuitreiking.

Wie naar die webstek surft, is spijtig genoeg niet echt onder de indruk. De presentatiefilmpjes zijn niet overtuigend. Voor de camera staan lijkt makkelijker dan het is. Wat vooral opvalt is de saaiheid van alle presentaties. Ik weet het: kinderarmoede is een ernstig thema en een fenomeen dat in 2020 uiteraard niet zou mogen bestaan in België. Deze kinderen zijn uiteraard slachtoffers. Maar waarom moet de aanpak altijd zo saai zijn?

In het bedrijfsleven worden ondernemers verplicht om creatief te zijn, “outside the box” te denken zoals dat afschuwelijk, maar wel correct omschreven wordt. Waarom kan dat niet in deze wereld van OCMW’s, organisaties en ngo’s? Door creatief te zijn kunnen deze kinderen misschien een pak beter geholpen worden?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More