Terwijl miljoenen mensen ronddwalen op deze aardkloot met belangrijke levensvragen als ‘Wat is mijn doel in het leven?’, ‘Zal ik de coronacrisis heelhuids doorstaan?’ en ‘Als een boom in een bos omvalt en er is niemand in de buurt om het te horen, kan het Meyrem Almaci dan nog een fluit schelen?’.

Wij hier op de P-redactie vatten het menselijk bestaan wat minder diepzinnig op en gaan meer voor de dagdagelijks vragen zonder meerwaarde. Zo zijn we bijvoorbeeld onlangs te weten gekomen waarom je nooit last heb van muggen in Disney-pretparken

En daar we in deze eenzame corona-tijden wat vaker met onze hond omgaan, borrelde volgende vraag in ons op: waarom ruiken de voeten steeds naar popcorn?

De jongens van het wetenschappelijk online-magazine Mental Floss gingen op zoek naar het antwoord. Volgens hen leunt de geur dichter aan bij maïschips, vandaar de bijnaam voor de aandoening: Frito Feet.

Hun conclusie luidt als volgt: hondenvoeten zijn een geweldige plek voor honderdduizenden bacteriën. Dit omdat er veel vocht en weinig tot geen luchtcirculatie is in de plooien en huidzakken tussen de tenen en voetkussens. Bacteriën komen daar samen en reproduceren zich uitbundig.

Al deze micro-organismen stoten hun eigen verschillende geuren uit en de geur van popcorn op de voeten van sommige honden kan te wijten zijn aan gist of Proteus-bacteriën. Beide staan ​​bekend om hun zoete, maïstortilla-achtige geur.

Op zich geen kwaad, tenzij de geur echt overweldigend is. Zolang je maar geen hap uit je chihuahua neemt tijdens het bingewatchen.

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."