De EV Porsche Taycan moet weldra de vloer aanvegen met de Tesla’s van deze wereld. Nu blijkt er nog een Turbo-versie van te komen ook…

Enkele jaren geleden kwam Porsche op de proppen met de Mission e: een conceptauto van een volledig elektrische auto. Daarna liet Porsche weten dat-ie er nog zal komen ook, en dat het productiemodel hard zal lijken op de concept. Inmiddels wordt de productieversie al gecamoufleerd gespot tijdens verschillende testritjes.

Hij kreeg de naam Taycan en volgend jaar komt hij op de markt. Dat is al wat we weten. Of wisten, want de Amerikaanse autojournalist Alex Roy heeft bij Porsche Amerika al wat meer informatie losgekregen.

Er zullen drie varianten komen van de Taycan. Een ‘gewone’ Taycan, een Taycan 4S en… een Taycan Turbo. Die laatste benaming is nogal idioot natuurlijk, want een electromotor kàn je helemaal niet voorzien van een turbo.

Toch zou Porsche die benaming kiezen, omdat de toppers van de 911, de Macan, de Cayenne en de Panamera ook Turbo heten.

De Taycan zal allicht zo’n 400 elektrische paarden krijgen, de Taycan 4S 500pk en de Taycan Turbo een machtige 600pk.

Alex Roy heeft zelfs al prijzen gekregen: 90.000 dollar (Taycan), ‘een dikke 90.000’ (Taycan 4S) en 130.000 dollar (Taycan Turbo).

Wat niet wil zeggen dat de Taycans bij ons tussen de 79.000 en de 144.000 euro zullen kosten: in Amerika zijn ook Europese auto’s goedkoper dan bij ons.

Aangezien er vooralsnog geen foto’s zijn van de Taycan zonder camouflage, hier enkele plaatjes van de conceptauto waarop hij is gebaseerd.

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.