Coronacrisis veroorzaakt communautaire rel.

Een regionale Waalse krant, La Province, kwam gisteren met een erg provocerende kop: “Wallonië betaalt voor Vlaanderen.”

David Clarinval (MR) beweert dat hij de onvrede van de Waal verwoordt door te stellen dat door de laksheid van zowel de Antwerpse gouverneur Cathy Berx, als burgemeester De Wever, het hele land de dupe is geworden. “Bart De Wever (N-VA) had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en zich niet moeten verschuilen achter het federale niveau”, aldus Clarinval. Voor alle duidelijkheid, Clarinval spreekt volgens de MR, dezelfde partij die Wilmès aanlevert om het land te leiden.

Deze harde taal zou wel eens verkeerd kunnen vallen op de federale onderhandelingstafel. Niet erg verstandig van de MR om Bart De Wever te schofferen, wetende dat als de CDH straks in het verhaal De Wever-Magnette stapt, hij de MR niet langer nodig heeft.

Dat het bij de N-VA alvast in het verkeerde keelgat schoot, blijkt duidelijk uit hun reactie: “Daar is een oplossing voor. Separatisme. Ik zou niet willen dat de arme Walen moeten afzien door ons.”