De tijd dat paaldansen alleen gedaan werd in pikante clubs, is allang voorbij. Tegenwoordig is er niks geks meer aan om wekelijks in een paal te hangen als work-out.

Maar het is allesbehalve een eenvoudige sport. Al dat rondzwieren is een garantie voor flink wat spierpijn de dag nadien. Er is nu echter ook een vorm die minder belastend is: paaldansen in het water.  Water pole dancing is ontstaan in Italië, maar wordt inmiddels al in veel landen gedaan. Bij de nieuwe paaldansvariant doe je allerlei oefeningen aan een stang in het zwembad.

Het water zorgt voor weerstand, wat het zwaarder maakt, waardoor je aan je portie krachttraining komt. Water pole dancing  is namelijk een mengeling van cardio en krachttraining. Door de paal en het water ben je in staat een hoop bewegingen te doen die anders onmogelijk zouden zijn. Vooral het bovenlichaam wordt stevig getraind, zo krijgen de buik- en armspieren een serieuze boost. Dankzij het water worden je spieren gemasseerd, wat achteraf voor minder stijve ledematen zorgt. 

De meeste lessen gebeuren slechts gedeeltelijk onder water, maar er bestaan ondertussen al heuse professionals die de hele act onder water uitvoeren. Een zeer hypnotiserende act in slow motion, dat staat als een paal onder water.

https://www.youtube.com/watch?v=M-g3MmM-iYc

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."