Rock Werchter 2019, editie 45 sloot gisterenavond een zeer warm weekend af. Met Greta Van Fleet en Muse op de Main Stage. Met $uicideboy$ en Underworld in Klub C. En met Mac DeMarco en New Order in The Barn.

De afgelopen dagen stond er nog pop met P!nk op het hoofdpodium. Maar ook de indrukwekkende terugkeer van Tool, een magistrale carrièreset van The Cure, een zweverige Florence + the Machine en een groot kampvuur-moment met Mumford & Sons ontbraken niet op het hoofdpodium. Vielen ook bijzonder in de smaak: Angèle, Weezer, The Good, The Bad & The Queen, Kylie, Robyn en Rosalia.

Het was warm op de wei, op zaterdag was het zelfs zeer drukkend warm. Het hitteplan van Werchter omvatte onder meer het zonnecrèmeteam, vernevelaars, verfrissingspunten en gratis drinkwater bij alle sanitaire blokken. Het Rode Kruis had het op zaterdag druk. Wegens bijzonder warm.

Op enkele combi’s en wat dagtickets voor donderdag en zondag na was het festival volledig uitverkocht. 59.500 toeschouwers kwamen de volle vier dagen, dagelijks kwamen daar 28.500 dagjestoeristen bij. Er was bezoek uit 109 landen. Er was dit jaar wel een ongenode gast: de processierups. Voor wie al een plaatsje in zijn agenda van volgend jaar wil vrijhouden: Rock Werchter 2020 is er van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli 2020. De rupsen krijgen geen uitnodiging van de Schuur.

Op Instagram lieten de bezoekers weer het mooiste van zichzelf zien. Hieronder een overzicht. Volgens onze lifestyle-specialist op de wei zijn de heuptasjes terug van de jaren 90, maar ook dieren- en bloemenprints, glitters… en de roze bikini! Wij houden het voor bekeken.

Coverfoto: Jokko for Rock Werchter

 

https://www.instagram.com/p/BzWBDy2Cxyt/

https://www.instagram.com/p/BzXWSzSgKaT/

https://www.instagram.com/p/BzXU0-HIHyk/

https://www.instagram.com/p/BzXYjgFoc7o/

https://www.instagram.com/p/BzVW1OXIqH2/

https://www.instagram.com/p/BzXZgwWlJ1f/

https://www.instagram.com/p/BzXYK6AHful/

https://www.instagram.com/p/BzXXINOodnD/

https://www.instagram.com/p/BzWvMLaI8fj/

https://www.instagram.com/p/BzWs3rMhNsZ/

https://www.instagram.com/p/BzWXBhBIo3M/

https://www.instagram.com/p/BzWNbnaCN2G/