Geweld op minderjarigen, geweld door minderjarigen, pedofilie, corrupte flikken, moord, drugs, analfabetisme: allemaal onderwerpen die in deze film aan bod kwamen. En toch was het een romantische film met een vleugje humor.

We hebben het over de filmklassieker Léon uit 1994 met in de hoofdrollen Jean Reno en een piepjonge Natalie Portman. In de film groeit er een hechte band tussen een huurmoordenaar en een twaalfjarig meisje. Hij leert haar moorden en zij leert hem van de gewone dingen van het leven genieten.

Fools Paradise is de naam van een ontwerper van actiefiguren en verzamelaarsspeelgoed uit Hong Kong. Hij haalde inspiratie uit deze film om de geliefde game-personages Mario en prinses Peach in de huid te laten kruipen van huurmoordenaar Léon en zijn buurmeisje Mathilda. Mario draagt een zonnebril met ronde glazen en een wollen muts net als Léon. Net als in de film heeft hij ook een lievelingsplant en een pistool met geluidsdemper.

Van dit collector item zijn slechts vierhonderd sets gemaakt, die de deur uitgaan aan 250 euro per stuk. Om een moord voor te plegen.

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."