Uit gelekte plannen blijkt dat het Pentagon voorstander is van een nucleair conflict.

Het Pentagon plaatste vorige week het rapport ‘Doctrine for Joint Nuclear Operations’ op de ‘Joint Chiefs’ website en haalde die er meteen weer af. Foutje, maar te laat, want de inhoud was bewaard.

In het rapport onthullen de VS dat ze voorbereid zijn op een nucleair conflict en leggen ze uit van welke ‘tactische toepassingen’ zij zelf voorstander zijn van in een ‘beperkt regionaal’ gebruik.

De VS proberen ons met andere woorden ervan te overtuigen dat atoombommen best nog wel meevallen als je ze ‘beperkt’ inzet. Onderzoekers van Princeton University hebben zo’n beperkt gebruik onderzocht en kwamen in een onderhoudende video tot een weerzinwekkende conclusie. De video laat zich bekijken als een Starwars-achtige videogame, maar is wel degelijk de harde realiteit.

De onderzoekers berekenden dat van zodra één van de partijen het taboe van een nucleair conflict doorbreekt er binnen enkele uren 90 miljoen mensen dood of gewond zullen zijn.

Toch, aldus het gelekte rapport, vindt het Pentagon dat het inzetten van nucleaire wapens, samen met conventionele wapens, het succes van gelijk welke missie inhoudt.

Zonder het te beseffen staat de wereld dichter dan ooit bij een atoomoorlog met wereldwijde gevolgen. Zowel de Amerikanen als de Russen zijn op dit moment bezig met het moderniseren van het nucleair arsenaal. Er is dus helemaal geen sprake van een afbouw van nucleaire wapens, integendeel. Beide landen willen maar al te graag de show stelen en hun spierballen tonen.