De push-up is een oefening die je kan helpen om vrijwel het hele lichaam in een keer te trainen. Het is echter geen makkelijke oefening…

Bij een push-up worden voornamelijk de arm- en borstspieren getraind, maar ook de buik, billen en schouders. Niet voor niets wordt de push-up ook vaak de koning van de fitnessoefeningen genoemd. Je kan behoorlijk wat calorieën verbranden wanneer je push-ups doet.

Maar omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden nam YouTuber Jose Zuniga de proef op de som. Een maand lang elke dag driehonderd push-ups. 

Waarom? Hij was niet echt tevreden met zijn borstomvang en wou eens uittesten of zoveel pompen wel echt iets uithaalde. Hij verdeelde de push-ups in reeksen van 100. Elke ochtend 100 decline push-ups, elke middag 100 standaard push-ups en elke avond 100 inline push-ups

Kleine kanttekening: hij hield ook zijn normaal trainingsschema aan en vrat maar liefst 5000 calorieën per dag.

Muscle memory bestaat wel degelijk volgens de sporter. Want na tien dagen leek het veelvuldig pompen al stukken vlotter te gaan. Aan het begin van zijn experiment woog hij 82 kilo en tegen het einde woog hij 86 kilo. De aangekomen kilo’s zijn alleen maar spieren.

De sportscholen zijn dicht tijdens de lockdown, dat is een feit. Maar nu heb je tenminste weer een reden om sterker te zijn dan je excuses, want een vloer heeft iedereen.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."