Matchke spelen?

Ronaldinho (39) werd vorige week samen met zijn broer aangehouden, nadat hij had geprobeerd om met een vals paspoort Paraguay binnen te komen. Daar wilde de voormalige sterspeler een boek promoten. Niet dus! Het Braziliaanse paspoort van voetballer was ingetrokken omdat hij met een of andere milieuwet had zitten rommelen.Niet echt slim om het dan maar met een vals paspoort te proberen als je zo bekend bent. Een dag na de aanhouding leken Ronaldinho en zijn broer nog vrijuit te gaan, maar daar werd weer een dag later een stokje voor gestoken.

In afwachting van een mogelijke strafzaak verblijft Ronaldinho in de gevangenis in Asunción, waar deze week een vriendschappelijk zaalvoetbaltoernooi gespeeld wordt. Toeval bestaat niet! De gevangenen probeerden allemaal om Ronaldinho in hun team te krijgen.

Er zou met de ex-voetbalwonder zijn afgesproken dat hij niet zou scoren om het toch nog een beetje eerlijk te houden voor de andere gevangen. Maa, eerlijkheid is niet meteen de grootste kwaliteit van een doorsnee gevangene. Ook niet van Ronaldinho. Zijn trots bleek sterker dan zijn eerlijkheid, want zijn ploeg won met 11-2. Vijf goaltjes van de Braziliaan en 6 assists.