Wat een beauty! Dit is de meest krachtige hybride van Ferrari ooit

Ferrari komt op de proppen met de prachtige SF90 Spider, en gooit zo nog een hybride in de strijd. Daar zal je nog tot volgend jaar op moeten wachten, maar kijken is alvast toegestaan.  

Liefhebbers van Italiaanse schoonheden kunnen op verschillende manieren aan hun trekken komen, al is de gloednieuwe SF90 Spider een beauty waar menig hart sneller van gaat slaan. De legendarische autofabrikant werkt zo verder op de succesvolle SF90 Stradale, maar schakelt met deze cabrio versie nog een versnelling hoger. 

Wat krijg je dan wel? Het dak van de Stradale is eraan voor de moeite, en daarnaast beschikt deze stekkerhybride over 1000pk en maar liefst 7 jaar garantie. De twin-turbo V8 wekt in z’n eentje liefst 780pk op, en de bijhorende elektromotoren gooien daar nog eens 220pk bij. Voor een dagelijkse dosis adrenaline heeft deze Ferrari dan ook alles in huis: je scheurt recht naar 100km/u in 2,5 seconden en behaalt een topsnelheid van 340km/u. Het design leunt verder enorm dicht aan tegen de Stradale, maar dankzij de gerichte upgrades zoals een vernieuwd eSSC controlesysteem en de inklapbare hardtop is de Spider geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. 

De fabrikant laat alvast weten werk te maken van een volwaardig elektrisch alternatief, maar dat zal nog niet voor binnenkort zijn, aldus CEO Louis Camilleri. “Zonder een flinke dosis lawaai heeft een Ferrari geen identiteit. We hebben daarnaast geen plannen om voor 2025 een volledig elektrisch model te lanceren. Een transitie naar een volledig elektrisch bedrijf mag dan wel de toekomst zijn, zolang ik aan het roer sta zal dat nooit gebeuren.” 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More