Ja jongens en meisjes, nu zijn we wat te weten gekomen over ‘ons’ koningshuis. Paola was in haar jonge tijd nog een grotere bitch dan we dachten, een koningin blijkt een moordenares en waar Albert II zijn vogel allemaal gestoken heeft, dat grenst aan het onwaarschijnlijke…

Auteur Thierry Debels heeft een boek geschreven: ‘Albert II – Een biografie’. En daarin staan nogal straffe dingen over ons koningshuis.

Dat onze koningen door de jaren heen allemaal fervente scheefpoepers waren, dat hadden we hier al eens uit de doeken gedaan. Albert I had aan iedere vinger een minnares of tien. Op zijn 59ste viel hij van de rotsen in Marches-les-Dames en was hij op slag dood. Officieel een stom ongeluk, maar dat geloofde in die tijd geen hond. Albert I was namelijk een geoefend klimmer. Het gerucht ging toen de ronde dat de jaloerse echtgenoot van een minnares ‘le roi’ een handje had geholpen met zijn razendsnelle afdaling. De waarheid zou nog een stukje erger zijn. Niemand minder dan koningin Elisabeth zou haar man om het leven gebracht hebben, omdat ze zijn naast-de-pot-gezeik beu was.

Elisabeth zou overigens niet de enige Laken-bewoonster zijn die iemand eigenhandig vroegtijdig aan zijn einde hielp. Toen Albert in de jaren zestig nog een prinsje was, zou hij in Italië een voetganger morsdood gereden hebben. Volgens de advocaat van de familie van de overleden man reed de koninklijke auto veel te snel. Dat zou wel eens kunnen, Albert had in zijn jonge tijd een voet van lood. Volgens de advocaat van de koninklijke familie stak de voetganger ‘onvoorzichtig’ de weg over. Gok zelf maar wie er in de rechtbank ‘t kortste strootje trok.

Koningin Paola was in haar jonge tijd een waanzinnig lekker ding. Dat ze haar looks uitspeelde en de ene minnaar na de andere verslond terwijl Albert II bij zijn barones zat, hadden we al eens verteld. In het boek staan tal van concrete voorbeelden. Zoals dat van een Waalse ex-minister: “Paola zat naast mij en liet duidelijk verstaan dat haar man (Albert dus) die avond niet thuis was. Dat ze helemaal alleen zou zijn, en dat ze mij ergens in Brussel wilde ontmoeten.” ‘t Is niet voor niks dat Laurent later zijn eigenste moeder ‘Italiaanse hoer’ zal noemen…

Voorts leren we ook dat Albert, toen hij nog prins was, dure escortedames inzette om zakendeals te kunnen sluiten. Er zou ook bewijs zijn dat hij naar seksfeestjes ging, waar ook minderjarige meisjes aanwezig waren. Volgens een bron is het niet geweten dat Albert ook van jetje ging met die minderjarige meisjes, maar hij was er wel aanwezig. Volgens een andere bron is er dan weer fotomateriaal van een jolige Albert die zijn kunstjes doet bovenop een zestienjarige.

Enfin, dat en nog veel meer kom je dus te weten in ‘Albert II – Een biografie’ van Thierry Debels, dat vanaf vandaag in de boekhandel ligt. Allen daarheen dus – maar niet allemaal tegelijk, want social distance en zo.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.