Met The Predator op komst probeert regisseur Shane Black terug nieuw leven te blazen in deze ietwat vergeten franchise.

De allereerste Predator dateert al van 31 jaar geleden. Een tijdloze klassieker met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol en waar niet werd gekeken op een bloedspatje meer of minder.  Het was ook in deze periode dat niemand minder dan onze Muscles From Brussels Jean-Claude Van Damme op zoek was naar zijn grote doorbraak in Hollywood.

Tot dan moest onze Belgische trots zich tevreden stellen met een deel minderwaardige rolletjes zoals bijvoorbeeld die van een homofiele karateleraar in Monaco Forever. Toen hij de rol kreeg aangeboden om de Predator te spelen , dacht Jean-Claude dat hij het eindelijk ging maken in Hollywood. ‘Even een karatetrap geven tegen de Oostenrijkse Kartoffeln van Schwarzenegger en de buit is binnen’, dacht Van Damme. Maar groot was zijn verbazing toen bleek dat hij gedurende de opnames verplicht was constant in een dwaas alien-kostuum rond te paraderen, dat tevens het origineel design was vanThe Predator. Dat werd nadien gewisseld met een rood kostuum, waarop de camouflagetechnieken werden toegepast. 

Niet alleen was hij enorm teleurgesteld dat hij zijn vechtkunsten niet kon tonen, maar ook omdat hij dacht dat het rode kostuum het echte monster was. Omdat zijn Engels op dat moment zeer slecht was, kreeg niemand van de filmploeg hem uitgelegd dat dit niet het geval zou zijn. Ontgoocheld stapte hij dan ook uit de productie. JCVD did not get to the choppa  maar gelukkig kreeg hij wel uiteindelijk zijn moment om te schijnen in een andere film

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."