Hypermoderne techniek in een retro-jasje.

De meeste autofabrikanten die elektrische auto’s maken, geven die voertuigen futuristische looks. Bij het Tsjechische MW Motors doen ze dat anders. Zij hebben een klassieke koets ontworpen die – allicht om het geheel goedkoop te houden – een beetje rechttoe rechtaan is.

Eveneens om de auto betaalbaar te houden werd er slechts een klein batterijpakket ingebouwd: 21,9 kWh om precies te zijn. Opdat die batterijen toch voor zo’n driehonderd kilometer actieradius zouden zorgen, werden er ook al geen te straffe motoren geplaatst. Ieder wiel wordt aangedreven door een elektromotor van 16,5pk: 66 paardjes in totaal dus.

Gelukkig zet de MW Motors Luka MV slechts 815 kilogram op de weegschaal, anders zouden de prestaties nog ondermaatser zijn. Een sprint van nul naar honderd in 9,6 seconden is vandaag de dag niet meer iets om over te stoefen, een top van 146 km/u evenmin.

De auto zal ongeveer 20.000 euro gaan kosten. Voor die prijs krijgt u standaard elektrische ramen, airco, centrale deurvergrendeling, een leder interieur, infotainment en servostuur. 

1

Image 1 of 19

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.