1.360pk, alstublieft! Maar er is wel iets eigenaardigs…

DS is het chique merk van PSA, het bedrijf achter Peugeot, Citroën en tegenwoordig ook Opel. Die naam komt uiteraard van de Citroën DS, het vlaggenschip van het merk dat in 1955 het levenslicht zag.

DS is eigenlijk nog steeds weinig bekend en daar willen ze bij PSA wat aan doen. Op het autosalon van Peking uitpakken met een tot de verbeelding sprekende conceptauto is zo’n manier daarvoor. Maak kennis met de DS X E-Tense.

E-lektrisch natuurlijk. En met maar liefst 1.360pk aan boord. Twee elektromotoren drijven enkel de voorwielen aan. Enerzijds niet zo verwonderlijk natuurlijk. Citroën was immers het merk dat met de Traction Avant de voorwielaandrijving introduceerde. Ook bij de glorieuze DS waren het de voorste wielen die de kracht overbrachten op het asfalt. Maar anderzijds: wat moet u met 1.360pk op de voorwielen? Daar kan toch niet mee te rijden vallen?

Maar goed, het blijft natuurlijk een conceptauto en PSA is heus niet van zin om ‘m morgen al in productie te nemen. Wel is het volgens het bedrijf alvast een voorproefje hoe zij de supersportwagen in pakweg het jaar 2035 zien.

1

Image 1 of 11

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.