Wij zeggen dat niet, maar een voormalige hoofdinspecteur van de federale politie. Maar misschien heeft de mens wel een heel klein beetje gelijk.

Er was eens… een totaal ongevaarlijk griepje dat in China ontstond, en dat waarschijnlijk nooit tot in België zou geraken. De woorden van minister De Block en president Van Ranst waren nog niet koud, of dat totaal ongevaarlijk griepje had ons land – en de rest van de wereld – wél in zijn greep, en het bleek ook nog gevaarlijker dan gedacht. Grenzen toe, en geen vliegtuigen meer voor passagiersvervoer. Wees dan maar Belg ergens in een ver buitenland…

Zo waren er duizenden Belgen van Marokkaanse komaf, die op het moment van ‘grenzen toe’ in Marokko zaten, maar door onze overheid graag zouden gerepatrieerd zouden worden. Zo’n 1.400 mensen voldoen aan de voorwaarden die minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft opgesteld, en zullen ook opgehaald worden.

Inmiddels zijn de eersten al geland op Zaventem, en in het VTM-nieuws konden we zien dat dit een ontzettend blij weerzien was met de familie hier. Maar Eduard Van Loock, een hoofdinspecteur bij de Federale Politie op rust, heeft er toch zijn bedenkingen bij, zo schrijft hij op Facebook:

“Juist op het nieuws gezien op de luchthaven van Zaventem, een vliegtuig met Marokkaanse Belgen is geland, voor de camera zegt die doodgemoedelijk: “Ja, ik wacht op mijn moeder, mijn zus en mijn oom die me komen halen.” Wat zijn die meer dan wij, wij mogen alleen naar de winkel, en die mogen met heel de familie gewoon naar de luchthaven? Waar is die essentiële verplaatsing? Waar zit de politie hier? Ik ben zelf politieman geweest, maar dit is geen eerlijkheid en rechtshapenheid, dit is lachen met alle Belgen die wél de corona-maatregelen naleven. Deel dit zoveel mogelijk als je er niet akkoord mee bent. Ik ben geen racist, maar eerlijk is eerlijk, en dat de politici nu eens hierop reageren, maar het zal wel stil blijven in alle rangen?”

Tja, geef die voormalige politieman eens ongelijk. Er zijn heel wat mensen die al voor veel minder een coronaboete kregen, zonder met hun snoet op tv te komen…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.