Tanya, onze Hond van Pavlov…

Wie heeft er al gehoord van klassieke conditionering? Wel, Ivan Pavlov, een Russisch fysioloog, is gekend om zijn experiment met een hond.  Zo stuitte hij op het verschijnsel dat honden beginnen te kwijlen wanneer ze voedsel wordt aangeboden. Hij onderzocht dit verschijnsel door een signaal te geven en daarna de honden te voeren. Oorspronkelijk kwijlden de honden alleen bij het voeren en niet bij het signaal. Nadat de combinatie van signaal gevolgd door voeren enkele keren was herhaald begonnen de honden al te kwijlen bij het geven van het signaal.

Wel, het signaal dat dagelijks luidt op onze redactie waarmee een nieuwe babe wordt aangekondigd, heeft net hetzelfde effect. Zodra de bel gaat, loopt onze mond vol en stroomt het water met het debiet van de Watervallen van Coo over ons toetsenbord.

Wie is de schuldige vandaag? Tanya Larina, of misschien nog beter gekend als Tanya Mityushina. Daar die naam wat moeilijker bekte, laat staan met een mond vol water, paste ze het maar snel aan. Soit, laat die zondvloed nu maar komen.

1

Image 1 of 20

Credits: Instagram