Het is bijna zover: Martine Tanghe mag op pensioen. Ze zal de vertrouwde stoel op de VRT erg missen en aangezien we bij PNWS allemaal fan zijn van rode Martine, hebben we gisteren een (zeer) lange vergadering gehouden over een mogelijke interessante bezigheid tijdens die lange dagen vanaf december.

We hebben lang en diep nagedacht. Bij Martine moet je uiteraard niet afkomen met naaien en breien. Er kwamen uiteindelijk enkele interessante voorstellen. Zo was er een suggestie om Martine in te schakelen in het promotieteam van Raymond van het Groenewoud. Dat idee werd snel afgeketst omdat Sigrid dat niet leuk zou vinden.

Het werd steeds later op de avond toen de grote baas van P met een subliem voorstel afkwam. “Heeft Martine niet meegespeeld in een film?” vroeg hij. Een redacteur wist onmiddellijk te vertellen dat Martine niet echt had meegespeeld, maar een stem had ingesproken van een personage in de Vlaamse versie van de animatiefilm The Grinch. “Martine sprak de stem in van burgemeester McGerkle”. Onze baas wilde weten of die McGerkle ook een voornaam had, maar daar had de redacteur niet onmiddellijk een antwoord op.

Het leek wel een interessante piste. Misschien kon de gepensioneerde Martine natuurdocumentaires inspreken? Dat was het!

De jongste redacteur van het team wist dat de VRT een boeiende aflevering had over bunzings. Zijn vriendin werkt bij de VRT op de afdeling natuurdocumentaires en die Engelstalige aflevering had nog een Vlaamse stem nodig. Om de een of andere reden wilde niemand die aflevering inspreken. De bunzing is toch maar een vreemd beestje. Maar Martine zou dat zeker aanvaarden.

Die jongste redacteur: “Wist je dat de bunzing berucht is vanwege de stank die kan worden verspreid via de anaalklieren.” De jongste redacteur houdt nogal van dieren. Hij weet er alles over. Dat kan overigens niet gezegd worden van de huidige voorzitter van de socialisten. HIj kent niet alleen niets van kunst, ook over dieren weet hij niets. Dat konden we gisterenavond zien op de tv tijdens onze lange vergadering over Martine. De voorzitter haalde amper 3  op 10 bij de fotoronde over dieren.

De baas van P vond het een oppergoed voorstel. De vergadering had ook al 3 uur geduurd. Ondertussen had Fatma die voorzitter naar huis gespeeld en was de sfeer opperbest geworden. “We nemen contact op met Martine en vertellen haar over die documentaire over de bunzings. Ik vind trouwens dat ze iets heeft van een bunzing.” Dat vonden wij dan weer vergezocht… 

De jongste redacteur stelde spontaan voor om het voorstel via zijn vriendin door te geven. Ik zag dat de baas goedkeurend knikte. Iedereen was tevreden dat we Martine konden helpen om haar van het zwarte gat te behoeden.