Het is 4 juli 1998 als een gouden generatie van Oranje het in een zinderend Stade Vélodrome in Marseille moet opnemen tegen het Argentinië van onder meer Gabriel Batistuta, Ariel Ortega, Juan Sebastian Veron en Roberto Ayala. 

De 55.000 toeschouwers zien al snel hoe Patrick Kluivert het Nederlands elftal aan een voorsprong helpt, maar niet veel later is daar Claudio Lopez die de stand gelijk trekt. De wedstrijd heeft alles, maar een beslissing blijft uit. En dan is er opeens Dennis Bergkamp, die één van de mooiste en legendarische WK-doelpunten ooit maakt en iedereen in Nederland in extase brengt. Maar ook zijn briljante treffer voor Arsenal tegen Newcastle United in 2002 werd door de fans verkozen tot mooiste ooit in de Premier League. De Nederlandse aanvaller was dus veruit één van de beste van zijn generatie.

Momenteel zoekt hij weer een club waar hij aan de slag kan, want onlangs moest de 49-jarige Bergkamp vertrekken bij Ajax, de club waar hij als voetballer groot werd en ook nog lange tijd als trainer actief was. Zijn zoon Mitchel speelt ondertussen Almere City als aanvallende middenvelder en heeft wellicht nog een mooie profvoetbalcarrière te voor zich. Het valt op dat Mitchel als twee druppels water op zijn vader lijkt.

Maar ons oog valt eerder op één van zijn drie dochters. Maak kennis met Estelle Bergkamp, die 22 lentes jong is. Ze woont momenteel Amsterdam, en doet wat vele jongedames van haar leeftijd doen. Namelijk de aandacht stelen op Instagram. Net als papa weet ze hoe te scoren.

https://www.instagram.com/p/BldTWzAhqa6/

https://www.instagram.com/p/BlTSrteBknu/

https://www.instagram.com/p/Bfqx1YCl-7a/

https://www.instagram.com/p/BXdb80KFQD8/

https://www.instagram.com/p/BXdb80KFQD8/

https://www.instagram.com/p/BKf6xAqALWU/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."