Webshop “Gingers” van Tine Priem verbergt verrassing

Actrice Tine Priem lanceert zeer binnenkort de webshop Gingers. In het Belgisch Staatsblad verscheen maanden geleden al de oprichtingsakte van die nieuwe onderneming. En dat is toch wel interessante lectuur.
Eerst dit: vandaag heb je geen minimaal formeel startkapitaal meer nodig om een besloten vennootschap (BV) op te richten. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je voldoende “aanvangsvermogen” hebt om mee aan de slag te gaan (anders riskeer je de oprichtersaansprakelijkheid), maar dat is geen formele vereiste meer om de vennootschap te kunnen oprichten. Deze grotere flexibiliteit gaat wel gepaard met een strenger financieel plan. Vraag is uiteraard wat je moet verstaan onder voldoende kapitaal.

In die nieuwe vennootschap van Tine en haar zakenpartner zit slechts 2.500 euro “aanvangsvermogen”. Zij stak er 1.250 euro in en de partner de andere helft. Het mag wettelijk, maar het bedrag is wel aan de lage kant. 

We wensen Tine in elk geval veel succes met het initiatief.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More