Met twintig Marvel-films achter de kiezen, hebben we in het Marvel-universum al mogen kennismaken met verscheidene tijdperken.

Maar het decennium dat ons liet kennismaken met onder andere gabbers, Tamagotchi, Furby, klaparmbandjes, Friends, hotpants, tribal-tattoos , gekleurde ovale zonnebrillen, grunge, flippo’s en Get Ready komt nu voor het eerst uitgebreid aan bod in de volgende Marvel-film.

In Captain Marvel gaat actrice Brie Larson als Carol Danvers en haar alter ego Captain Marvel voor het eerst de strijd aan met buitenaardse wezens vermomd als mensen uit de jaren negentig.  Dat de makers fan zijn van de nineties, zie je al als je de officiële site bezoekt. Deze is in retrostijl gemaakt, zoals je een website in de jaren negentig had kunnen verwachten.

Als je niet beter wist, zou je zelfs denken dat de ontwerpers nog een oude versie van Frontpage 95 hebben teruggevonden. Uiteraard zit er achter dit retro-uiterlijk wel genoeg moderne techniek om je warm te maken voor de film. Zo zie je alvast actiefoto’s en promo’s. De site is dus zeker een bezoekje waard als je liefhebber bent van Geocities-achtige websites van twintig jaar geleden.

Of Captain Marvel de Skrulls ook zal verslaan op de old skool manier, zal nog even wachten zijn tot begin maart.

https://www.youtube.com/watch?v=E8YghxRZL_0

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."