Gigantisch gat ontdekt in boekhouding Duits bedrijf.

Het overkomt iedereen wel eens dat je je sleutels niet meer vindt, of dat die vijftig euro waarvan je dacht dat die in je vestzak zat, daar niet blijkt te zitten. Maar hoe verlies je in godsnaam 2 miljard euro? Het overkwam het Duitse bedrijf Wirecard.

Vorige week donderdag werd in de boekhouding van het bedrijf een ‘gat’ ontdekt van bijna 1,9 miljard euro. Een tekort waarvan men nu denkt dat het geld misschien zelfs nooit bestaan heeft.

Een bedrijf dat twee miljard twee miljard kan verliezen, is een bedrijf dat stevig boert. Wirecard is een zogenaamde ‘finetechspeler’ en biedt betaalverwerkings-, kaartuitgifte- en risicobeheerdiensten aan, en ontwikkelde een gelijknamig internetbetaalsysteem. Aanvankelijk vermoedde men dat de miljarden naar twee Aziatisch banken waren versluisd op de Filipijnen, maar de Filipijnse centrale bank verklaarde zondag dat het geld nooit in het financiële systeem van het land terecht is gekomen.

Maar het kalf is al verdronken. Op de beurs ging Wirecard fataal onderuit en topman Markus Braun mocht zijn bureau leegmaken. Men hoopt dat er snel duidelijkheid komt rond het mysterie van de 2 miljard, want WireCard sleurt andere bedrijven mee in haar implosie.