Weg met de ‘coronabarometer’, leve de ‘schakelaar’

“Vanaf nu zal het beter gaan.”

Heb jij de ‘barometer’ ooit begrepen? Naar verluidt zou het een soort van mirakelmethode zijn om uit de coronacrisis te geraken. Toch is die barometer nooit in werking gesteld. Even vaak aangekondigd en weer afgevoerd. Premier De Croo liet nu weten dat er wat nieuws op komst is. De ‘coronabarometer’ is dood, en de regering denkt nu aan een ‘schakelaar’.

Onze fantasie slaat alweer op hol. Een werktuig van een alchemist? Bijna. Volgens De Croo is het een instrument dat aangeeft wanneer we de curves moeten doen zakken en wat ongeveer een ‘veilig’ cijfer is. “Het gaat de mensen wel wat perspectief geven”, klinkt het binnen de regering. Veel beter dan de coronabarometer dus, en tegelijk een beetje hetzelfde. Het geeft gewoon aan wanneer waar moet ingegrepen of versoepeld worden.

Vrijdag is er een nieuw overlegcomité, maar waarschijnlijk komt de ‘schakelaar ‘ nog niet op tafel te liggen. Dat neemt niet weg dat het Overlegcomité misschien zelf al een streefdoel meegeeft. “We moeten mensen toch ergens wat perspectief geven”, luidt het. En zo begint de hele cinema weer opnieuw.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More