Met zo’n knoerten van uitlaten: dat moet minstens een dikke V8 zijn, toch?

Autoconstructeurs werken achter gesloten deuren aan hun nieuwste ontwikkelingen. Maar vroeg of laat moeten die deuren open en een nieuwe vierwieler op de openbare weg uitgetest worden. Vaak worden ze dan in een zwart-witte wrap verpakt, zodat de contouren nog voor een stuk geheim blijven. Er zijn zelfs snoodaards die een badge van een ander merk aanbrengen, om toeschouwers op het verkeerde been te zetten.

Hier kijken we naar iets dat onmiskenbaar de snoet heeft van een Porsche. Maar wat voor iets? Een soort van kleine Panamera? De persoon die onderstaande beelden wist te schieten, vond iets wel erg opvallend: desondanks de twee knoerten van uitlaten, was de auto muisstil.

Bijgevolg kan het niet anders of we kijken hier naar de productieversie van de Mission E, die voor de lol nepuitlaten kreeg. Het is trouwens logisch dat die in de sneeuw getest wordt: Porsche wil ‘m graag zo bouwen dat de batterijen zelfs bij ijzige kou ongeveer even lang meegaan dan bij ‘normale’ temperaturen.

Porsche’s Tesla-concurrent zou volgend jaar officieel voorgesteld worden. Op onderstaande beelden is te zien dat-ie iets traditioneler oogt dan het prototype.

.

1

Image 1 of 13

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.