Vlaams Belang dient een wetsvoorstel in om leden van het koningshuis te degraderen.

Op dit moment is koning Filip een generaal met vier sterren en opperbevelhebber van het leger. Het zorgenkindje van het huis, prins Laurent, is kapitein-ter-zee bij de marine en de Rambo(a) van de familie, prinses Astrid is kolonel bij de medische component.

Als het aan Vlaams Belang ligt, dan stoppen we dit schijnleger. Zij vinden het niet meer van deze tijd dat iemand vanwege zijn/haar afkomst een hoge militaire titel krijgt. “Het is een belediging en oneerlijk tegenover gemotiveerde militairen die hard moeten werken voor een carrière”, aldus het Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier.

Volgens het belang zijn de koningsleden bovendien ongeschikt om zo hoog in de militaire rangorde op te klimmen. Je moet geen expert zijn om tot die conclusie te komen. Of is er iemand van jullie die onder leiding van één van deze kostuumdragers ten oorlog wilt trekken?

Het is nu wachten of het wetsvoorstel zal worden aangenomen. Het koningshuis ligt nog altijd gevoelig. N-VA laat alvast weten dat ze het een goed westvoorstel vinden. Van hen is het geweten dat ze de rol van de koning willen beperken tot louter protocollair.

Ter plaatse! Rust!