Iris wordt zestig, Wendy dertig.

“Tot eind januari 2020 zullen jullie het even zonder mij op een podium moeten stellen. Al 30 jaar probeer ik jullie elke dag alles te geven als Wendy Van Wanten. Maar ik ben daarnaast ook Iris: een vrouw, een moeder en een echtgenote. En soms wordt dat allemaal een beetje veel”, schreef Wendy van Wanten in november op haar Facebook. Ze moest er een paar maanden tussenuit, maar nu is ze terug.

2020 wordt een heel bijzonder jaar voor Wendy Van Wanten. Iris – want zo heet Wendy in het echte leven – wordt zestig jaar en haar alter ego – stoeipoes en zangeres Wendy – wordt er dertig.

Zestig worden vindt Wendy een confrontatie, een moment waarop je voor het eerst echt beseft dat een mens zich moet haasten als ie nog wat wil doen. Dat haasten werd haar wel te veel. Wendy kreeg eind vorige een waarschuwing van haar lichaam om het wat rustiger aan te doen.

In een interview met Het Nieuwsblad zegt Wendy dat ze in de afgelopen drie maanden heeft leren beseffen wat belangrijks is en dat je soms ‘nee’ moet kunnen zeggen als je geen veertig meer bent. Maar ze is terug en Iris wil volgaarne terug in de huid van Wendy Van Wanten kruipen. “Wendy is voor mij deels een therapy voor de harde werkelijkheid.”