Da’s straf: werden ze op voorhand ingelicht, behoren ze tot de Orde der Complotdenkers of is het een foutje?

‘t Is nogal iets met corona. Dagelijks worden we ingelicht over hoe slecht de cijfers zijn, over hoe vol de ziekenhuizen liggen, noem maar op. Spoedartsen die niet het Van Ranst-deuntje zingen maar durven benoemen wat volgens hen het werkelijke probleem is, die worden ontslagen. Of worden de pesterijen zo kotsbeu dat ze zelf ontslag nemen. Is dat werkelijk omdat zij een gevaar vormen voor de maatschappij, of is dat omdat er toch een verborgen agenda is?

En dan is er nog iets. Afgelopen augustus wisten ‘complotdenkers’ te vertellen dat veel Europese landen eind oktober opnieuw in lockdown zouden gaan. Social media-coördinatoren draaiden overuren om al dat fake news weer verwijderd te krijgen. Maar kijk waar we nu zitten: zo ongeveer toch in ons kot. Diezelfde ‘complotdenkers’ waren er ook van overtuigd dat tussen kerst en nieuw de teugels wat gelost zouden worden, om kort na nieuwjaar opnieuw strak aangespannen te worden.

Frankrijk ging al iets eerder op slot dan ons land: op 30 oktober om precies te zijn. Niet abnormaal dus, dat op de website van Disneyland Paris wordt aangekondigd dat op 29 oktober, aan het einde van de dag, de poorten van Disneyland voor een tijdje op slot gaan.

Maar… er wordt ook aangekondigd dat het land van Mickey Mouse gesloten zal zijn van 4 januari tot en met 12 februari 2021.

Da’s toch een heel klein beetje straf dat dit ongeveer overeenkomt met de ‘voorspellingen’ van ‘complotdenkers’, niet? Horen ze bij Disneyland Parijs zélf tot de Orde der Complotdenkers? Is er toch een ‘verborgen agenda’ en werden ze bij Disneyland al ingelicht dat dan ook de deuren moeten sluiten? Of heeft hun webmaster een toevallige fout gemaakt?

We vroegen het na bij Disneyland Parijs. Daar komen we enkel te weten dat het omwille van de veiligheid van het personeel en de bezoekers gaat, maar op het waarom tussen 4 januari en 12 februari krijgen we geen antwoord.

Het is ook niet zo dat het park ieder jaar in ‘winterslaap’ gaat: normaliter is Disneyland Parijs 365 dagen per jaar open, en verschillen enkel de openingsuren per seizoen.

1

Image 1 of 2

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.