Blijft de baas jouw opslag of promotie maar uitstellen omdat je er bijloopt op werk als een duffe kamerplant?

Giet dan eens een liter Spaanse Vlieg in de koffie van je partner, want uit een studie is gebleken dat actief bezig zijn tussen de lakens ook resulteert in meer ambitie op het werk. Tot deze conclusie kwamen de bollebozen van de universiteit Oregon State University. 

Keith Leavitt, de leidende professor verklaart: “Het onderhouden van een gezonde relatie met veel actie in de slaapkamer, zal werknemers helpen om blij en betrokken te blijven in hun werk, wat ten goede komt aan de werknemers en de organisaties waarvoor ze werken. Dit is een herinnering dat een spannend liefdesleven sociale, emotionele en fysiologische voordelen heeft, en het is belangrijk om er een prioriteit van te maken. Technologie biedt de verleiding om steeds aan het werk te blijven, maar het is waarschijnlijk beter om na het werk alle smartphones, tablets en pc’s aan de kant schuiven. Werkgevers moeten hun werknemers aanmoedigen om na een bepaald aantal uur te stoppen met werken, zodat ze zich meer kunnen concentreren op hun relatie.”.

De wetenschappers lieten 159 werknemers met een relatie twee weken lang elke dag een vragenlijst invullen. Zij die aan hun trekken kwamen waren overduidelijk meer positief ingesteld wat dan ook resulteerde in een betere werksfeer en betrokkenheid. Dat effect is maar liefst 24 uur voelbaar, voor zowel vrouwen als mannen.

Ook bleek uit het onderzoek dat stress op werk nefast is voor het rollebollen thuis. Wanneer koppels er thuis na de daad niet in slagen hun blik af te wenden van hun mails of smartphone, gaan al de positieve effecten zoals de afgifte van dopamine verloren en is er niets meer merkbaar de volgende dag werk.

Conclusie: trek na het werk de stekker uit alle technologie en steek jouw ‘eigen stekker’ waar het hoort.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."