Wetenschapper bewijst dat het goed gaat met de ijsbeer, wordt daarom ontslagen

Omdat het beeld van de zieltogende ijsbeer vanwege de klimaatverandering in stand moet blijven.

Omdat wij hardnekkig blijven rondrijden met auto’s die op aardsap werken en geregeld een stukje vlees in onze molen proppen, warmt de aarde in sneltempo op. Zelfs van de Noordpool zal er over enkele jaren niks meer overblijven, en de ijsbeer is met uitsterven bedreigd.

Susan Crockford, wetenschapsvrouw aan de University of Victoria in Canada, onderzocht of dat bovenstaande klopt. Ze pende het resultaat van haar onderzoek als volgt neer:

“De ijsberen hebben zich, door natuurlijke selectie, aangepast aan de veranderingen in de ijsbedekking die organisch plaatsvonden in het noordpoolgebied. Wereldwijd nam de ijsberenpopulatie niet af zoals voorspeld, maar is ze in plaats daarvan met 16 procent toegenomen.”

Nadien mocht Susan Crockford haar boeltje bijeenpakken, daar bij de University of Victoria. Volgens haarzelf omdat ze niet meehielp om het wereldbeeld ‘het gaat slecht met de ijsbeer’ in stand te houden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More